Otvoren je SMS broj 1003, cena poruka 100 dinara, za sve mreze. Pomoc za stetu od poplava. Takodje predlazemo i da pratite sajt www.poplave.rs gde mozete traziti pomoc ili informisati se kako pomoci.

PoplavePoplave

 

 

 

 

 

 

Poplave

Poplavepomoc

Svi koji su u prilici na bilo koji nacin da pomognu da mala Nađa Novaković kojoj je potrebno što pre uraditi transplantacija koštane sadrži što je moguće uraditi samo u inostranstvu neka učine onoliko koliko mogu. I da samo proslede apel dalje, kažu svojim prijateljima, i to je bolje nego ništa a otvoren je i SMS broj za pomoć, gde šaljete poruku NAĐA na 5757, cena poruke je 100 dinara. Na kraju teksta su računi za pomoć-

Ovo je pismo male Nađe.

Nadja Novakovic“Zovem se Nađa Novaković, imam 9 godina. Bolujem od jako teške bolesti matičnih ćelija. Bolest mi je otkrivena u junu prošle godine i od tada sam skoro svaki dan u Tiršovoj na odeljenju Hematologije i onkologije. Lekari u našoj zemlji nisu mogli da mi postave dijagnozu pa sam sa mamom i tatom putovala u bolnicu u Frajburg u Nemačkoj, gde su otkrili od čega bolujem.

Moja koštana srž je prestala da radi i poslednja 3 meseca živim samo zahvaljujući dobrim ljudima: Igoru, Draganu, Ivanu, Banetu, Vladi, Željku, Slobi, Đorđu, Joci, Strahinji, Nedeljku koji na Institutu za transfuziju redovno daju krv i trombocite za mene.

Ja mogu da se izlečim jedino transplantacijom koštane srži. Transplantacija je jako hitna i operacija se mora uraditi u Nemačkoj ili Italiji. U poslednje dve nedelje mi se stanje jako pogoršalo i stalno krvarim iz usta, telo mi je puno modrica i jako se loše osećam.

Uskoro ćete na Facebook stranici “Pomozimo Nađi” moći da vidite sve detalje o mojoj bolesti i načinu kako možete da mi pomognete da ponovo budem zdravo i srećno dete!”

Žiro računi u Raiffeisen banci:

Dinarski: 265-0200000054378-94

Devizni: RS35265090000000000939

AutizamSvetski dan autizma se obelezava 2. aprila po rezoluciji koju je donela Generalna skupština UN. U Beogradu je na Trgu Republike postavljena metalna konstrukcija visine 2.5 metra po imenu “Jaje lepih  želja” gde građani mogu na parčetu papira da ostavljaju svoje reči podrške i želje za osobe obolele od autizma. Izabrano je jaje kao simbol ljušture u kojoj žive osobe koje imaju autizam, u svom svetu.

Moto manifestacije je “Roditelji osoba sa autizmom imaju jednu želju, koja je tvoja”, a organizator manifestacije je Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, koje čine roditelji dece i odraslih osoba sa autizmom. Manifestaciju je otvorio danas u 11 sati Nenad Matić, gradski sekretar za socijalnu zastitu, zaštitno lice je Leontina Vukomanović a podršku skupu su pružile i druge poznate ličnosti.

Na skupu će deca sa autizmom učestvovati u interaktivnim radionicama vajaju, crtaju i šaraju drvena jaja.

Slika je preuzeta odavde

Milos BaljakOva poruka mi je stigla od Miloševe sestre Jelene Nenadović. Njen brat Miloš Baljak boluje od Hočkinovog limfoma i leči se u Nemačkoj. Kako je Miloš naveo na njegovoj Facebook stranici jedina preostala opcija za njegovo lečenje koje daje dobre rezultate je primena najnovijeg leka monoklonskih antitela (Brentuximab vedotin) što se obavlja samo u inostranstvu.  Potrebno je da se obavi 8 ciklusa sa razmakom od 21 dan a svaki ciklus košta oko 12 000 evra.

MILOŠ BALJAK,
Jurija Gagarina 107/12, Novi Beograd
Pomoc za Milosa
205-9011005005145-12

“Poštovani,

Moj brat Miloš Baljak boluje već tri godine od maligne bolesti – Hočkinovog limfoma. Usled težine i specifičnosti bolesti obavljena je transplatacija matičnih ćelija u Nemačkoj, posle čega smo se puni optimizma vratili u Srbiju.
Međutim, na ponovljenom pet skeneru rezultati su bili poražavajući, jer je bolest napredovala. Ponovo je potrebno lečenje matičnim ćelijama, ali za to više nemamo finansijskih sredstava. Stan smo prodali da bi smo platili troškove prvog lečenja u Nemačkoj. Naše zdravstvene ustanove ne mogu nam pružiti pomoć, a Zavod za zdravstveno i socijalno osiguranje ne refundira troškove transplatacije ( i pored toga što je ova terapija jedina alternativa koja nam je preostala, a ni jedna ustanova u našoj zemlji ne radi ovo).

Iz tog razloga molim Vas za bilo kakvu pomoć u vidu saveta kome da se obratim i imate li bilo kakve smernice koje bi nam omogućile da pružimo šansu za ozdravljenje mom bratu.

Napravili smo i stranicu na Facebook-u: https://www.facebook.com/PomocZaMilosa

Unapred zahvalna
Jelena Nenadović”

Za obavljaMilos Ninkovicnje transplantacije za malu Unu Savic u Nemačkoj je nedostajalo 80.000 evra i fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković je uplatio deo tog iznosa (u medijima je prvo pisalo da je uplacen ceo iznos). Ostaje da sa nadamo da će vrlo brzo da se skupi ceo iznos i da ce operacija i postoperativni tok proteći u najboljem redu i da će mala Una Savić uskoro ozdraviti.

Svaka čast, Miloše!

Izvor: Telegraf
Foto: www.crvenazvezdafk.com

Una SavicMaloj Uni Savić potrebno je još 80.000 evra da se uradi transplantacija i da pobedi akutnu limfoblastnu leukemiju  filadelfija plus. To je najteži oblik leukemije i nalazi se u kritičnom stanju. Ona je već mesec dana na klinici u Nemačkoj, lekari su pokušali da primene jednu terapiju koja nije uspela i sada mora hitno da se uradi transplantacija koja košta 250.000 evra. Unini roditelji su sakupili 170.000 evra. Devojčica sve teže podnosi boravak u bolnici.

 

- Nadali smo se da će ova terapija biti uspešna. Međutim, ona je veoma teško sve to podnela. Prvo su joj lek ubrizgavali u kičmu, a onda je išla na hemoterapiju. Usled toga mnogo je oslabila, opala joj je kosica i izašle su joj afte po ustima. Sad kad god krene da se nasmeje, poteče joj krv iz usta. Nervozna je, ne može više da podnese boravak u bolnici, stalni kontakt s lekarima, ali šta da radimo – rekao je za Dr Kurir Saša, Unin otac, i dodao da su lekari njemu i njegovoj supruzi pre nekoliko dana saopštili da će transplantacija ipak morati da se uradi, i to hitno.

SMS broj za pomoć

Za pomoć maloj Uni Savić aktiviran je i poseban SMS broj na koji se mogu poslati poruke i tako donirati novac na njen račun. Broj na koji treba poslati poruku je 2205, a cena poruke je 100 dinara. Važi za sve mreže.

Kako da pomognete Uni

* Račun za pomoć otvoren je u Komercijalnoj banci na ime Una Savić

* br. dinarskog računa: 205-9011005219862-38

* br. deviznog računa: 9031019889411 RS35205903101988941194

Izvor: Kurir

Stiglo mi ovo na Fejsu, ako mozete pomoci na neki nacin beskucniku Tiboru iz Novog Sada.

“Dragi prijatelji sa fejsbuka, zamolio bih vas za jednu uslugu. “Laku ti noć, Tibore” je dokumentarac moje drugarice o jednom divnom čoveku iz Novog Sada. Stiglo joj je stiglo pismo od njega pre neki dan, iz Prihvatilišta za beskućnike u Veterniku u kome kaže da ima rak grla, koji je u podmakloj fazi i potrebni su mu lekovi protiv bolova. Nema nikog kome bi se obratio za pomoć. Molio je da mu pomogne, pa ja molim vas da joj pomognemo da skupi nešto novca kako bi mogla da odnese da mu kupe neophodne stvare. Ne znamo koja je suma u pitanju, ali svaki dinar bi mu dobro došao, bar da poslednje dane provede dostojanstveno. Novosađani mogu u klubu “Izba” Železnička 4, ostaviti dobrovoljni prilog za Tibora.”

Pogledajte video – http://vimeo.com/14506759

Lana NikolicZa operaciju transplantacije koštane srži u bolnici Ospedale Pediatrico Bambino Gesù u Rimu potrebno je prikupiti 156.248,25 evra. Pored toga neophodno je pronaći odgovarajućeg nesrodnog donora koštane srži, a za taj proces pretrage baze podataka i testiranje potencijalnih donora treba obezbediti dodatna sredstva od oko 50.000 evra, kao i sredstva za troškove transporta i boravka u Rimu. Živa u termometru označava iznos koji je do sada prikupljen.

Šestogodišnja Lana Nikolić iz Beograda obolela je od teškog oblika aplastične anemije. Zbog stanja u kojem koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije, Lana ne može bezbrižno da uživa u detinjstvu kao njeni vršnjaci, već je sve aktivnosti prinuđena da obavlja uz strogi nadzor roditelja i pod stalnom lekarskom terapijom.

S obzirom da nema srodnog davaoca, Lana je lečena ATGAM-ovim ATG preparatom, koji nije registrovan u Evropi i koji je naručen preko internacionalne apoteke.

Humanitarni SMS broj za prikupljanje pomoći je
4022 i aktivan je u svim mrežama.
Cena poruke je 100 dinara.

Više informacija: www.lananikolic.com

Stigao mi je ovaj info pa da podelim sa posetiocima sajta s obzirom da se želi pomoći Dečijem selu. Ko je u prilici, pogotovo ko je iz NS i voli fotografije i želi dati svoj doprinos, preporučujem da poseti izložbu.

“Dana 18.01.2014. će se održati izložba autorskih fotografija Aleksandera Ribara u E-Gimnaziji u Novom Sadu u Radničkoj ulici.

novi sad slika

Continue reading »

Una Savic“Kako život može da se promeni u samo dva dana shvatili smo tog 6tog septembra 2013. godine kada je Uni ustanovljena leukemija. Tog trenutka sve ostalo, svi svakodnevni problemi su zaboravljeni, postali su smešni naspram strašnog bola i neverice koji su nas pogodili.”

Vise informacija kako mozete pomoci dvogodisnjoj devojcici Uni Savic da pobedi leukemiju mozete pronaci na www.pomoczaunu.com

© 2014 Humanost.org Suffusion theme by Sayontan Sinha