Humanitarna fondacija Novi Beograd sakuplja sredstva za lečenje Nataše Terzin. Nataša ima 35 godina i od rođenja boluje od cerebralne paralize. Od rođenja je nepokretna, ne može da govori, ne može sama da jede i prikovana je za invalidska kolica. Jedina šansa da Nataša ikada postane samostalna jeste terapija matičnim ćelijama u Beču. Na kontrolnom pregledu u septembru doktori su bili prezadovoljni rezultatima nakon prve operacije za koju je Nataša uz pomoć porodice sama sakupila novac. U narednih devet meseci je potrebno da za nastavak terapije sakupi još gotovo milion i po dinara. Ne postoji nikakva šansa da to Nataša sama uradi. Obraća se svim dobrim ljudima i poziva ih da razmisle šta to znači kada nemaš mogućnost da ustaneš, sam se obučeš, jedeš, bilo šta izgovoriš… da je jedino što možeš da sediš i da razmišljaš. Nakon 35 godina Nataša ima šansu da potpuno promeni svoj život.

Za detalje i kako mozete pomoc http://www.budihuman.rs/bhuser/detail/25.html

Misa PrelogMiša će u oktobru napuniti tri godine, ali zbog povrede mozga do koje je došlo posle tri mesece preranog porođaja još uvek ne može da hoda. Miša je do svoje druge godine i sa dve fizioterapije nedeljno jako sporo napredovala. Njena doktorica je roditeljima iskreno rekla da Miša mora da ima što više fizioterapija ako žele da jednog dana stane na noge i prohoda. Miša je u zadnjih osam meseca uz intenzivne fizioterapije postigla veliki napredak i njeni roditelji žele da Miša nastavi sa intenzivnim fizioterapijama sve dok ne prohoda. Međutim, fizioterapije su skupe (sat košta 40 eura) i nisu u mogućnosti da ih plate, zato na internetu prikupljaju sredstva.

Miši možete pomoći donacijom putem PayPala i kartica Visa, Mastercard, American Express i Discover ili sa uplatom na račun.http://www.helpmisawalk.com//

Video sa fizikalne terapije

Zivimo u vremenu kada smo najcesce u nekoj zurbi, a retko ko i retko kada obratimo paznju na one koji su se iz nekog razloga nasli na ulici i koji prose. Ovi muzicari su odlucili da to promene i za manje od mesec dana vise od 3 miliona pregleda je dostigao ovaj video. Uzivajte!

 

pekara zemunPekara „Ekilirp“ u Zemunu pokrenula je lepu akciju gde svim trudnicama daju pitu krompirušu za 1 dinar. Kako su rekli dali bi besplatno vec su morali da stave cenu od najmanje 1 dinar zbog knjizenja. Rekli su da ne vrse provere da li je neka zena trudnica ili ne. Dnevno dodje u proseku 7-10 trudnica.

Na ovaj lep gest su se odlucili jer su vlasnici pekare, bracni par Mijalovic, 18 godina cekali na prinovu. Ona je u januaru ostala trudna i zato su odlucili da sve trudnice caste ivanjickom gibanicom.

Izvor: Kurir

dragana“Dragana Ljubisavljević (31) obolela je nakon porođaja od leukemije i potrebna joj je pomoć dobrovoljnih davaoca krvi. Potrebno je što više davaoca A krvne grupe zbog uzimanja trombocita, kako bi što pre primila adekvatnu terapiju.”

Kompletan tekst

Otvoren je SMS broj 1003, cena poruka 100 dinara, za sve mreze. Pomoc za stetu od poplava. Takodje predlazemo i da pratite sajt www.poplave.rs gde mozete traziti pomoc ili informisati se kako pomoci.

PoplavePoplave

 

 

 

 

 

 

Poplave

Poplavepomoc

Svi koji su u prilici na bilo koji nacin da pomognu da mala Nađa Novaković kojoj je potrebno što pre uraditi transplantacija koštane sadrži što je moguće uraditi samo u inostranstvu neka učine onoliko koliko mogu. I da samo proslede apel dalje, kažu svojim prijateljima, i to je bolje nego ništa a otvoren je i SMS broj za pomoć, gde šaljete poruku NAĐA na 5757, cena poruke je 100 dinara. Na kraju teksta su računi za pomoć-

Ovo je pismo male Nađe.

Nadja Novakovic“Zovem se Nađa Novaković, imam 9 godina. Bolujem od jako teške bolesti matičnih ćelija. Bolest mi je otkrivena u junu prošle godine i od tada sam skoro svaki dan u Tiršovoj na odeljenju Hematologije i onkologije. Lekari u našoj zemlji nisu mogli da mi postave dijagnozu pa sam sa mamom i tatom putovala u bolnicu u Frajburg u Nemačkoj, gde su otkrili od čega bolujem.

Moja koštana srž je prestala da radi i poslednja 3 meseca živim samo zahvaljujući dobrim ljudima: Igoru, Draganu, Ivanu, Banetu, Vladi, Željku, Slobi, Đorđu, Joci, Strahinji, Nedeljku koji na Institutu za transfuziju redovno daju krv i trombocite za mene.

Ja mogu da se izlečim jedino transplantacijom koštane srži. Transplantacija je jako hitna i operacija se mora uraditi u Nemačkoj ili Italiji. U poslednje dve nedelje mi se stanje jako pogoršalo i stalno krvarim iz usta, telo mi je puno modrica i jako se loše osećam.

Uskoro ćete na Facebook stranici “Pomozimo Nađi” moći da vidite sve detalje o mojoj bolesti i načinu kako možete da mi pomognete da ponovo budem zdravo i srećno dete!”

Žiro računi u Raiffeisen banci:

Dinarski: 265-0200000054378-94

Devizni: RS35265090000000000939

AutizamSvetski dan autizma se obelezava 2. aprila po rezoluciji koju je donela Generalna skupština UN. U Beogradu je na Trgu Republike postavljena metalna konstrukcija visine 2.5 metra po imenu “Jaje lepih  želja” gde građani mogu na parčetu papira da ostavljaju svoje reči podrške i želje za osobe obolele od autizma. Izabrano je jaje kao simbol ljušture u kojoj žive osobe koje imaju autizam, u svom svetu.

Moto manifestacije je “Roditelji osoba sa autizmom imaju jednu želju, koja je tvoja”, a organizator manifestacije je Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, koje čine roditelji dece i odraslih osoba sa autizmom. Manifestaciju je otvorio danas u 11 sati Nenad Matić, gradski sekretar za socijalnu zastitu, zaštitno lice je Leontina Vukomanović a podršku skupu su pružile i druge poznate ličnosti.

Na skupu će deca sa autizmom učestvovati u interaktivnim radionicama vajaju, crtaju i šaraju drvena jaja.

Slika je preuzeta odavde

Milos BaljakOva poruka mi je stigla od Miloševe sestre Jelene Nenadović. Njen brat Miloš Baljak boluje od Hočkinovog limfoma i leči se u Nemačkoj. Kako je Miloš naveo na njegovoj Facebook stranici jedina preostala opcija za njegovo lečenje koje daje dobre rezultate je primena najnovijeg leka monoklonskih antitela (Brentuximab vedotin) što se obavlja samo u inostranstvu.  Potrebno je da se obavi 8 ciklusa sa razmakom od 21 dan a svaki ciklus košta oko 12 000 evra.

MILOŠ BALJAK,
Jurija Gagarina 107/12, Novi Beograd
Pomoc za Milosa
205-9011005005145-12

“Poštovani,

Moj brat Miloš Baljak boluje već tri godine od maligne bolesti – Hočkinovog limfoma. Usled težine i specifičnosti bolesti obavljena je transplatacija matičnih ćelija u Nemačkoj, posle čega smo se puni optimizma vratili u Srbiju.
Međutim, na ponovljenom pet skeneru rezultati su bili poražavajući, jer je bolest napredovala. Ponovo je potrebno lečenje matičnim ćelijama, ali za to više nemamo finansijskih sredstava. Stan smo prodali da bi smo platili troškove prvog lečenja u Nemačkoj. Naše zdravstvene ustanove ne mogu nam pružiti pomoć, a Zavod za zdravstveno i socijalno osiguranje ne refundira troškove transplatacije ( i pored toga što je ova terapija jedina alternativa koja nam je preostala, a ni jedna ustanova u našoj zemlji ne radi ovo).

Iz tog razloga molim Vas za bilo kakvu pomoć u vidu saveta kome da se obratim i imate li bilo kakve smernice koje bi nam omogućile da pružimo šansu za ozdravljenje mom bratu.

Napravili smo i stranicu na Facebook-u: https://www.facebook.com/PomocZaMilosa

Unapred zahvalna
Jelena Nenadović”

Za obavljaMilos Ninkovicnje transplantacije za malu Unu Savic u Nemačkoj je nedostajalo 80.000 evra i fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković je uplatio deo tog iznosa (u medijima je prvo pisalo da je uplacen ceo iznos). Ostaje da sa nadamo da će vrlo brzo da se skupi ceo iznos i da ce operacija i postoperativni tok proteći u najboljem redu i da će mala Una Savić uskoro ozdraviti.

Svaka čast, Miloše!

Izvor: Telegraf
Foto: www.crvenazvezdafk.com

© 2015 Humanost.org Suffusion theme by Sayontan Sinha